CarΗellas: Νέο Audi RS5 με 450 ίππους

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Νέο Audi RS5 με 450 ίππους

Την έκθεση της Γενεύης επέλεξε η Audi για να παρουσιάσει το νέο RS5, την κορυφαία γενιά του μοντέλου A5 που θα ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως η BMW M4, η Alfa Romeo Giulia QV και Mercedes-AMG C63.
Audi-RS5_Coupe-front
Σχεδιαστικά, το αμάξωμα έχει ακόμα πιο δυναμικό design από το Audi S5 με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και τα έντονα «νεύρα» που διατρέχουν το καπό. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια πολύ διακριτική αεροτομή,
που σε συνδυασμό με τις διπλές οβάλ απολήξεις των εξατμίσεων και τον διαχύτη να δημιουργούν ένα επιθετικό χαρακτήρα. Παράλληλα, σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, το βάρος έχει μειωθεί κατά 60 κιλά.
Στο εσωτερικό πρωταγωνιστούν οι Nappa δερμάτινες επενδύσεις, το flat-bottomed τιμόνι και ο Audi Virtual Cockpit ψηφιακός πίνακας οργάνων, που παρέχει, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, πληροφορίες για τα ελαστικά και τα G που δέχεται το αμάξωμα.
Audi-RS5_Coupe-rear
Σε ότι αφορά τον κινητήρα, οι φήμες επιβεβαιώθηκαν μιας και κάτω από το καπό βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας χωρητικότητας 2,9 λίτρων που συναντάμε στην Porsche Panamera 4S. Βέβαια, στην περίπτωση του Audi RS5 είναι ελαφρώς ισχυρότερος, με την ισχύ να φτάνει στους 450 ίππους και τη ροπή στα 600 Nm.
Audi-RS5_Coupe-interior
Σε συνδυασμό με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και το σύστημα τερακίνησης Quattro παροχής ισχύος 40/60 στον εμπρός/πίσω άξονα, το νέο σκληροπυρηνικό coupe της Audi αγγίζει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 280 km/h στην έκδοση Dynamic. Σε ότι αφορά την ανάρτηση, οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας επέλεξαν τη λύση των πολλαπλών συνδέσμων, ενώ τα δισκόφρενα είναι κεραμικά.
Η έναρξη παραγγελιών προβλέπεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάιο, με τις πρώτες παραδόσεις στους τυχερούς ιδιοκτήτες θα πραγματοποιούνται μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.