CarΗellas: Νέες Mercedes-AMG GLC 63 και GLC 63 Coupe (pics+vid)

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Νέες Mercedes-AMG GLC 63 και GLC 63 Coupe (pics+vid)

Η ώρα της ανανέωσης των τεράστιων SUV της Mercedes έφτασε. Πρόκειται για τις Mercedes-AMG GLC 63 και GLC Coupe, τόσο στην «απλή», όσο και στην S έκδοση, που θα ανταγωνιστούν μοντέλα σαν τις BMW X5 και X6 στις κορυφαίες M εκδόσεις τους.
Mercedes-Benz-GLC63_S_AMG
Εξωτερικά, η ανανέωση είναι διακριτική αλλά ουσιαστική, με τις νέες γρίλιες και την ανασχεδιασμένη μάσκα να τονίζουν ακόμα περισσότερο τον «sportive» χαρακτήρα των πανίσχυρων SUV. Επίσης, στο πίσω μέρος
συναντάμε νέες απολήξεις των εξατμίσεων και διαχύτη, ενώ οι ζάντες αλουμινίου είναι μεγέθους 19” (20” στην “S” έκδοση) και βαμμένες σε γκρι τιτανίου.
Mercedes-Benz-GLC63_S_AMG rear
Στο εσωτερικό, τα ευρύχωρα SUV διατηρούν την «επιθετική» εμφάνιση. Κυριαρχεί το δέρμα στις περισσότερες επιφάνειες, σε αρκετά σημεία είναι ορατό το λογότυπο «AMG», ενώ το flat-bottomed τριάκτινο τιμόνι διαθέτει την χαρακτηριστική λωρίδα στο πάνω μέρος. Μέσω της οθόνης που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός ενημερώνεται, πληροφορείται, ενώ ταυτόχρονα επιλέγει και το επιθυμητό πακέτο οδήγησης ανάμεσα στα Comfort, Sport, Sport Plus και Individual.
Mercedes-Benz-GLC63_S_AMG interior
Σε ότι αφορά τον κινητήρα, και οι δύο εκδόσεις εξοπλίζονται με έναν V8 biturbo χωρητικότητας 4 λίτρων, όπου στην περίπτωση της GLC 63 AMG και GLC 63 AMG Coupe αποδίδει 476 ίππους και 650 Nm ροπής, ενώ στις κορυφαίες “S” εκδόσεις η ιπποδύναμη είναι αυξημένη στους 510 ίππους και η ροπή φτάνει στα 700 Nm. Ενδεικτικά, το «θηριώδες» αμάξωμα της Mercedes-AMG GLC 63 S επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.
Mercedes-Benz-GLC63_Coupe
Η κίνησης περνά ασφαλώς και στους τέσσερις τροχούς μέσω του νέου συστήματος τετρακίνησης «4MATIC+» από το γνωστό μας πλέον αυτόματο σασμάν AMG SPEEDSHIFT MCT 9 σχέσεων. Τέλος, από μοντέλα αυτού του βεληνεκούς δεν θα μπορούσε να λείπει το διαφορικό περιορισμένη ολίσθησης, οι αναρτήσεις πολλαπλών συνδέσμων εμπρός και πίσω, αλλά και η αερανάρτηση.

Η επίσημη παρουσίαση των νέων Mercedes-AMG GLC 63 και GLC 63 Coupe θα πραγματοποιηθεί στην επερχόμενη έκθεση της Νέας Υόρκης και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο.