CarΗellas: Audi και Sport Wagons: Μια σχέση αγάπης (vids)

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Audi και Sport Wagons: Μια σχέση αγάπης (vids)

Μερικά από τα ισχυρότερα station wagons του πλανήτη κατάγονται από το Ingolstadt και πιο συγκεκριμένα από την Audi. Το Carfection έκανε μία ανασκόπηση στην ιστορία των σκληροπυρηνικών RS Wagons και μας παρουσιάζει τα πιο θρυλικά μέσα από έξι videos.
audi rs
Η ιστορία ξεκινά πίσω στο 1994, όταν η Audi κατασκευάζει το RS2 με τη συνεισφορά της Porsche. Πρόκειται για το πρώτο «RS» μοντέλο της γερμανικής φίρμας, κατασκευάστηκε σε μόλις 2.891 αντίτυπα και
κάτω από το καπό του βρισκόταν ο θρυλικός υπερτροφοδοτούμενος 5κύλινδρος κινητήρας των 2,2 λίτρων, ενώ η απόδοσή έφτασε στους 315 ίππους έπειτα από «πινελιές» της Porsche.

Πέντε χρόνια αργότερα παρουσιάζεται το Audi RS4 (B5), το δεύτερο αυτοκίνητο που στολίζεται με το λογότυπο RS. Ήταν ασφαλώς τετρακίνητο και κάτω από το καπό του κρυβόταν ένας biturbo V6 κινητήρας, χωρητικότητας 2,7 λίτρων και απόδοσης 375 ίππων.
Το τρίτο video της σειράς είναι αφιερωμένο στο πρώτο Audi RS6 Avant, το οποίο παρουσιάστηκε το 2002. Βέβαια, το αυτοκίνητο που θα δείτε ανήκει στην έκδοση Plus, που παρουσιάστηκε το 2004 αποκλειστικά στην Avant έκδοση. Κάτω από το καπό βρισκόταν ο ενισχυμένος V8 χωρητικότητας 4,2 λίτρων, που με τη συνεισφορά που διπλού turbo απέδιδε 470 ίππους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κινητήρας κατασκευαζόταν από την βρετανική Cosworth.
Το αφιέρωμα συνεχίζεται με ίσως ένα από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα της Audi, το RS4 B7. Παρουσιάστηκε το 2005 και αποτελεί τη δεύτερη γενιά RS4. Ο ατμοσφαιρικός V8 χωρητικότητας 4,2 λίτρων με τους 420 ίππους και τα μοναδικά μπάκετ καθίσματα της Recaro είναι αξιοζήλευτα ακόμα και σήμερα!
Το πέμπτο video έχει δύο πρωταγωνιστές! Ο πρώτος είναι το Audi RS6 (C6) που παρουσιάστηκε το 2007, με τον κτηνώδη twin-turbo V10 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων και απόδοσης 580 ίππων, το οποίο για πολλά χρόνια ήταν το ισχυρότερο αυτοκίνητο της γερμανικής φίρμας. Ο δεύτερος είναι το RS4 B8, που αποτελεί την τρίτη γενιά RS4, η οποία πωλείται σήμερα και εξοπλίζεται με τον ατμοσφαιρικό V8 χωρητικότητας 4,2 λίτρων και απόδοσης 450 ίππων.
Για το τέλος έμεινε το Audi RS6 C7, ένα αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε πριν από 4 χρόνια και αποτελεί την τρίτη γενιά των RS6. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας 4 λίτρων και απόδοσης 560 ίππων, ενώ στην έκδοση Performance αποδίδει 605 ίππους εκτοξεύοντας το αμάξωμα από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα!