CarΗellas: Νέα Lotus Evora GT430

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Νέα Lotus Evora GT430

Η Lotus παρουσίασε την ισχυρότερη και ελαφρύτερη έκδοση της Evora, η οποία ονομάζεται GT430. Πρόκειται για το ακριβότερο μοντέλο της βρετανικής φίρμας και θα παραχθεί σε μόλις 60 αντίτυπα.
Lotus-Evora_GT430
Εξωτερικά, ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις λόγω της εκτεταμένης χρήσης ανθρακονημάτων στον εμπρός προφυλακτήρα και στον διαχύτη, ενώ ο «sportive» χαρακτήρας της ολοκληρώνεται με τις εισαγωγές
αέρα και την τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος. Εσωτερικά επικρατεί επίσης «μινιμαλιστική» αισθητική με το δέρμα τύπου alcantara και τα κόκκινα καθίσματα να διακοσμούν την καμπίνα.
Lotus-Evora_GT430-rear
Βέβαια, όμως σε κάθε Lotus, έτσι κι εδώ έχει γίνει ιδιαίτερη προσπάθεια για τη μείωση του βάρους και την κορυφαία αεροδυναμική, έτσι η μάζα της Evora GT430 δεν ξεπερνά τα 1.258 κιλά και στις τελική των 305 km/h της ασκείται κάθετη αντίδραση της τάξης των 250 κιλών.
Lotus-Evora_GT430-interior
Περνώντας τώρα στα μηχανικά μέρη, κάτω από το καπό της βρίσκεται ο γνωστός V6 της Toyota με χωρητικότητα 3,5 λίτρων, ενώ με τη χρήση κομπρέσορα η ισχύς αγγίζει τους 436 ίππους. Η κίνηση περνά ασφαλώς στον πίσω άξονα μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, στον στάνταρ εξοπλισμό θα βρίσκεται ένα μπλοκέ διαφορικό τύπου Torsen, ενώ το αμάξωμα θα πατάει σε αμορτισέρ της Ohlins με Eibach ελατήρια. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα τα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα και η βελόνα του ταχύμετρου να αγγίζει τα 306 km/h.
Οι πωλήσεις της νέας Lotus Evora GT430 θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2018