CarΗellas: Ανανέωση για τις Mercedes S-Class Coupe και Cabriolet (pics+vid)

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Ανανέωση για τις Mercedes S-Class Coupe και Cabriolet (pics+vid)

Η Mercedes S-Class είναι ένα μοντέλο ηγέτης στην κατηγορία της και η γερμανική φίρμα προχώρησε στο «φρεσκάρισμα» των coupe και cabriolet εκδόσεων, συνδυάζοντας πάντα τον πολυτελή με τον sportive χαρακτήρα.
Mercedes S-Class Coupe
Εξωτερικά, το νέο μοντέλο διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και χρωμιομένες γρίλιες, ενώ στην AMG Line έκδοση υπάρχουν πλέον δύο νέα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου
μεγέθους 20 ιντσών. Μεγάλη διαφοροποίηση υπάρχει και στο πίσω μέρος, λόγω της τοποθέτησης OLed οργανικών φωτιστικών σωμάτων.
Mercedes-Benz-S-Class_Coupe_rear
Όσον αφορά στην καμπίνα, το κλίμα είναι πολυτελές όπως αρμόζει σε μία S-Class, με εκτεταμένη χρήση ξύλου καρυδιάς και δέρματος Nappa. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει μία οθόνη 12,3 ιντσών υψηλής συνδεσιμότητας με έξυπνες συσκευές μέσω των εφαρμογών Android Auto και CarPlay για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών, ενώ από την πλευρά του οδηγού επεκτείνεται άλλη μία οθόνη επίσης 12,3 ιντσών που αποτελεί ουσιαστικά τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, με τον χειρισμό της να γίνεται από κουμπιά αφής στο τιμόνι.
Mercedes-Benz-S-Class_Coupe_interior
Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με 3D πλοηγό, αλλά και για πρώτη φορά με φωνητικό έλεγχο, που επεμβαίνει σε πολλές ρυθμίσεις, όπως αυτή της ενεργοποίησης του κλιματισμού και της θερμοκρασίας των καθισμάτων.
Mercedes-Benz-S-Class_Cabriolet_rear
Σχετικά με τα μηχανικά σύνολα, τόσο η coupe, όσο και η cabriolet έκδοση θα διατεθούν σε δύο βενζινοκίνητα μηχανικά σύνολα. Στη βάση της γκάμας θα βρίσκεται η S450, η οποία θα εξοπλίζεται με έναν 3λιτρο V6 twin-turbo κινητήρα απόδοσης 367 ίππων, ενώ η ισχυρότερη έκδοση ονομάζεται S560 και εξοπλίζεται με έναν από τους οικονομικότερους V8 κινητήρες του κόσμου. Είναι biturbo με χωρητικότητα 4 λίτρων, αποδίδει 469 ίππους και διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων. Τέλος, και τα δύο μοντέλα θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητα, ενώ θα συνεργάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic.
Mercedes-Benz-S-Class_Cabriolet
Η επίσημη παρουσίαση των ανασχεδιασμένων Mercedes S-Class Coupe και Cabriolet θα λάβει χώρα στην επερχόμενη έκθεση της Φρανκφούρτης, ενώ ασφαλώς θα υπάρξουν και κορυφαίες εκδόσεις S63 και S65 AMG.