CarΗellas: Συγκριτικό: BMW M5 Vs Mercedes-AMG E63 S (vid)

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Συγκριτικό: BMW M5 Vs Mercedes-AMG E63 S (vid)

Ο πιο σοβαρός της αντίπαλος της BMW M5 (F90) δεν είναι άλλος από την Mercedes-AMG E63 S, γι’ αυτό το «carwow» πήρε τα δύο premium οικογενειακά επιδόσεων και τα σύγκρινε σε επιτάχυνση από στάση, rolling start και φρενάρισμα.
BMW M5 Vs E63 S
Τα αποτελέσματα θα τα δείτε στο παρακάτω βίντεο, εμείς όμως θα σας υπενθυμίσουμε ότι κάτω από το καπό της BMW βρίσκεται ο γνωστός V8 κινητήρας με δύο turbo και χωρητικότητα 4,4 λίτρων, αλλά η
υψηλότερη πίεση έγχυσης, οι ανασχεδιασμένοι υπερσυμπιεστές, τα αναβαθμισμένα συστήματα λίπανσης-ψύξης, αλλά και η ελαφρύτερη εξάτμιση, συνέβαλαν στην αύξηση της ιπποδύναμης στους 600 ίππους και τη ροπή στα 750 Nm. Τη μετάδοση της κίνησης αναλαμβάνει αποκλειστικά το 8τάχυτο M Stertronic αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ το νέο σύστημα M xDrive επιτρέπει για πρώτη φορά τη μετάδοση της κίνησης είτε στον πίσω άξονα, είτε και στους δύο.
Όσον αφορά στη Mercedes-AMG E63 S, είναι τετρακίνητη, κινείται με έναν V8 twin-turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων που αποδίδει 612 ίππους και, παρά το βάρος που ξεπερνά τους δύο τόνους, αγγίζει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, την ώρα που η M5 είναι μόλις 0,1” ταχύτερη. Ας δούμε το αποτέλεσμα!