CarΗellas: Το πρώτο παιδικό καθισματάκι με αερόσακους είναι γεγονός (vid)

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Το πρώτο παιδικό καθισματάκι με αερόσακους είναι γεγονός (vid)

Η εταιρεία Maxi-Cosi δημιούργησε το πρώτο παιδικό καθισματάκι με ενσωματωμένους αερόσακους, ώστε η μεταφορά των παιδιών με αυτοκίνητο να γίνει ακόμα πιο ασφαλής.
maxi-cosi-airbag-child-seat
Το AxissFix Air, όπως ονομάστηκε, κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Helite η οποία ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια με τους αερόσακους. «Οι επιτυχημένες εφαρμογές στην τεχνολογία των
αερόσακων, όπως τα ειδικά μπουφάν για τους μοτοσικλετιστές μας ενέπνευσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Andrew Ratcliffe, διευθύνων σύμβουλος του Maxi-Cosi.
Το συγκεκριμένο κάθισμα προορίζεται για παιδιά ύψους 61 έως 105 εκατοστών, διαθέτει περιστρεφόμενη βάση 360 μοιρών, «πιάσιμο» τύπου Isofix, ενώ το άνοιγμα του αερόσακου γίνεται σε μόλις 0,05”. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας, οι δυνάμεις που καταπονούν το κεφάλι και τον λαιμό μειώνονται κατά 55% σε σχέση με ένα απλό καθισματάκι.
maxi-cosi-airbag-child-seat (1)
Το AxissFix Air είναι διαθέσιμο ήδη στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και η τιμή του είναι 635 ευρώ, ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι ο επόμενος στόχος της είναι η μείωση της τιμής ώστε να γίνει εφικτή η παροχή αυτής της τεχνολογίας σε όλο και περισσότερες οικογένειες.