CarΗellas: Υπεύθυνα για 28 θανάτους τα «keyless» συστήματα

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Υπεύθυνα για 28 θανάτους τα «keyless» συστήματα

Όλο και περισσότερα καινούρια αυτοκίνητα διαθέτουν «start-stop» και αρκετά από αυτά εξοπλίζονται με το σύστημα «Keyless», όπου ο οδηγός δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το κλειδί για να ενεργοποιήσει τον κινητήρα.
start stop
Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι αρνητικό σε όλο αυτό; Μάλλον όχι, αλλά οι άπειρη ηλιθιότητα που ανθρώπου δημιούργησε και πάλι ένα πρόβλημα από το πουθενά. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη «New York Times»,
τουλάχιστον 28 άνθρωποι από τις Η.Π.Α. πέθαναν και άλλοι 45 υπέστησαν μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες επειδή εισέπνευσαν μονοξείδιο του άνθρακα. Όπως ήδη καταλάβατε, η αιτία ήταν τα συστήματα keyless, μιας και οι κάτοχοι των οχημάτων νόμιζαν ότι ο κινητήρας είχε απενεργοποιηθεί όταν έφευγαν από τον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.
Η πρόταση της Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι οι σύγχρονοι κινητήρες έχουν γίνει πολύ αθόρυβοι και ο οδηγός θα πρέπει να ειδοποιείται από το όχημα σε περίπτωση που αυτό έχει ακινητοποιηθεί χωρίς να απενεργοποιηθεί ο κινητήρας. Εμείς από την πλευρά μας προτείνουμε την τοποθέτηση μίας πιο ελεύθερης εξάτμισης ώστε να αυξηθεί ο θόρυβος και να λυθεί μια για πάντα το πρόβλημα. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν!
Σύνταξη κειμένου: Θοδωρής Κολονέλος