CarΗellas: Νέο Opel Corsa GSi με 150 ίππους

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Νέο Opel Corsa GSi με 150 ίππους

Το λογότυπο GSi αποτελεί για την Opel ένα «σκαλοπάτι» πριν τις κορυφαίες εκδόσεις OPC. Στην περίπτωση της πέμπτης γενιάς του supermini, το συγκεκριμένο μοντέλο έρχεται για να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στις απλές εκδόσεις και το σκληροπυρηνικό Corsa OPC των 207 ίππων.
opel-corsa-gsi-1
Εξωτερικά, το νέο Opel Corsa GSi ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Στο εμπρός μέρος υπάρχουν μεγαλύτερες εισαγωγές του αέρα, το καπό έχει έντονα νεύρα και έναν αεραγωγό, ενώ οι νίκελ επιφάνειες σε αυτή την
έκδοση έχουν αντικατασταθεί με μαύρο ματ. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή και η απόληξη της εξάτμισης. Τέλος, το αυτοκίνητο διαθέτει ένα διακριτικό bodykit στο κάτω μέρος, οι ζάντες είναι μεγέθους 18 ιντσών με ελαστικά 215/40  και φιλοξενούν κόκκινες δαγκάνες.
Για το εσωτερικό οι πληροφορίες είναι ελάχιστες, μιας και δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, αλλά γνωρίζουμε ήδη πως θα εξοπλίζεται προαιρετικά με Recaro καθίσματα και αλουμινένια πεντάλ.
Περνώντας τώρα στα μηχανικά μέρη, κάτω από το καπό συναντάμε έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων και απόδοσης 150 ίππων. Η μέγιστη τιμή της ροπής είναι 220 Nm και εμφανίζεται από τις 3.000 σ.α.λ. Η κίνηση περνά ασφαλώς στον εμπρός άξονα μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με 6 σχέσεις.
opel-corsa-gsi-2
Κάτι τέτοιο, επιτρέπει στο Corsa GSi να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε 8,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 207 km/h. Σύμφωνα με την Opel, η μέση κατανάλωση βρίσκεται στα 6,2-6,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.