CarΗellas: Αγοράζοντας ένα Skoda Octavia με 700.000 χιλιόμετρα (vid)

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Αγοράζοντας ένα Skoda Octavia με 700.000 χιλιόμετρα (vid)

Όταν αγαπάς ένα αυτοκίνητο, το προσέχεις και το συντηρείς σωστά, κάνοντας όλες τις εργασίες συντήρησης στην ώρα τους, σίγουρα θα αντέξει περισσότερο.
700.000km Skoda Octavia
Υπάρχουν εκεί έξω αυτοκίνητα που έχουν διανύσει 300.000 χιλιόμετρα και είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλα με τα μισά χιλιόμετρα στο ενεργητικό του. Στην προκειμένη περίπτωση, το Skoda
Octavia που θα δείτε στο παρακάτω video έχει στο «ιστορικό» του σχεδόν 700.000 χιλιόμετρα. Όπως αναφέρει ο Alex, τα μηχανικά του μέρη λειτουργούν άψογα, ενώ ο κινητήρας, το turbo και το σύστημα εξάτμισης δεν έχουν επισκευαστεί ποτέ.

Σίγουρα, πολλά ηλεκτρικά μέρη, όπως τα παράθυρα, ο κλιματισμός και οι κλειδαριές έχουν «παραδώσει πνεύμα». Επιπλέον, το χρώμα του αμαξώματος και οι επενδύσεις στο εσωτερικό έχουν φθαρεί, κάτι τέτοιο βέβαια είναι απολύτως φυσιολογικό όταν μιλάμε για ένα αυτοκίνητου που «έχει πάει στο φεγγάρι και επέστρεψε».
Κάπου εδώ να τονίσουμε ότι ειδικά σε περίπτωση αναζήτησης μεταχειρισμένου αυτοκινήτου δεν θα πρέπει να «κολλάτε» στον αριθμό των χιλιομέτρων, αλλά στον τρόπο με τον οποίο έγιναν από τον πρώην ιδιοκτήτη.
Σε αυτό το βίντεο μας παρουσιάζεται το συγκεκριμένο Octavia, ενώ στα επόμενα βίντεο θα δούμε εργασίες που θα το μεταμορφώσουν κυριολεκτικά.
Σύνταξη κειμένου: Θοδωρής Κολονέλος