CarΗellas: Σε τι κατάσταση βρίσκεται ένας κινητήρας μετά από 700.000 χιλιόμετρα; (vid)

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Σε τι κατάσταση βρίσκεται ένας κινητήρας μετά από 700.000 χιλιόμετρα; (vid)

Θυμάστε το κείμενο για ένα πετρελαιοκίνητο Skoda Octavia που μετρά ήδη 700.000 χιλιόμετρα; Η στιγμή της αλήθειας έφτασε και ο κινητήρα θα ανοιχτεί για πρώτη φορά ώστε να διαπιστωθεί η κατάστασή του και να αλλαχθούν κάποια εξαρτήματα.
skoda tdi 700.000 km
Στο πρώτο επεισόδιο, ο Alex μας είχε ξεκαθαρίσει ότι παραδόξως τα μηχανικά του μέρη λειτουργούν άψογα, ενώ ο κινητήρας, το turbo και το σύστημα εξάτμισης δεν έχουν επισκευαστεί ποτέ. Το Skoda έφτασε στο
συνεργείο, ανοίχτηκε η κεφαλή και το συμπέρασμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.
Η κατάσταση των βαλβίδων δε μαρτυρούσε με τίποτα τα 700.000 χιλιόμετρα και το σύστημα υπερπλήρωσης εξακολουθούσε να βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση. Ακόμα και η εξάτμιση αποδείχθηκε ότι βρισκόταν στο αυτοκίνητο από το 1998.
Αρκετές εργασίες ολοκληρώθηκαν ώστε ο «αθάνατος» TDI χωρητικότητας 1.900 κ.εκ να φρεσκαριστεί και να ετοιμαστεί για άλλα τόσα χιλιόμετρα. Αλλάχθηκε η αντλία νερού, ο θερμοστάτης, η φλάντζα κεφαλής και ο ιμάντας χρονισμού, ενώ καθαρίστηκαν αρκετά μηχανικά μέρη και έγινε ένα γενικό σέρβις.
Άλλη μία απόδειξη ότι η σωστή συντήρηση, το κατάλληλο λιπαντικό και η φροντίδα του κινητήρα τον καθιστούν πραγματικά αθάνατο.